lørdag den 13. oktober 2012

Om optikeren

En gang i løbet af denne uge, så jeg op fra min bog og tænkte om gud ved om jeg havde brug for briller, for alting flød ud for øjnene af mig. Jeg skrev min mistanke til en af pædagogerne, som så bestilte en tid til en synstest. Den kunne jeg så komme til i går, men indtil da, kunne jeg så finde mine læsebriller frem, som har ligget og samlet støv på hylden de sidste 6 år.

Det var en optiker ex-kæreste der, før vi begyndte at komme sammen, var helt overbevist om at jeg havde brug for briller, og jeg kom derfor ned i butikken, hvor han var i praktik, og fik lavet en synstest. Han var vist næsten skuffet over, at der ikke rigtigt var noget at komme efter. Ikke længe efter det begyndte vi at komme sammen. Han var en sød fyr, men jeg var slet ikke mentalt klar til at tage det skridt at blive nogens kæreste, så jeg lettere ignorerede ham det meste af tiden, hvilket var virkelig synd, for han var vist ret forelsket i mig.

Jeg brugte det meste af ugen på an vænne mig til at jeg skulle have briller, hvilket ikke var let, for jeg har ikke et brilleansigt, og jeg kan især ikke lide ændringer, når de sker ved min egen krop, men da jeg stod nede i butikken og ventede, og jeg prøvede det ene stel efter det andet, fandt jeg alligevel ét der klædte mig rigtig godt (og en masse der så helt forfærdelige ud).

Det var ikke meningen, at jeg skulle have haft en pædagog med derned, men jeg havde en rigtig dårlig dag, så hun kom alligevel med, og det var jeg glad for, for der var rigtig mange mennesker og stærkt skærende lys.

Jeg kom ind til optikeren, en rund, lidt nørdet mand, og blev sat foran maskinen mens jeg skulle læse rækker ad tilfældige bogstaver op. Det viste sig at mit syn intet som helst fejlede, faktisk har jeg en fin fleksibel linse. Det var anden dag i træk at jeg blev rost for usædvanlige kropsdele (i torsdags var det mit bækken). Ergo skulle jeg ikke have briller, hvilket jeg ærgrede mig over, for nu havde jeg jo endelig fundet et par som jeg kunne lide, men måske var det nu meget godt, for jeg har vitterligt ikke ret mange penge i denne her måned, for der skulle både betales forsikring og pendlerkort, hvilket var 2x1,900,- og selvom jeg har en fornuftig økonomi, så var det noget der kunne mærkes.

Ingen kommentarer: